Εξορμήσεις

21.02.2011
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Σιδέρωτας 20-2-2011

~Να την κόβεις με το μαχαίρι ~. Πολλές φορές έχουμε ακούσει αυτήν την έκφραση να δηλώνει την πυκνή ομίχλη που δε σε αφήνει να δεις μακριά . Αυτό ακριβώς το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο βιώσαμε όσοι μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Μοιρών ανεβήκαμε μέχρι το Σιδέρωτα στα 1.162 μ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Σιδέρωτας είναι το βουνό που δεσπόζει πάνω από τα Ακούμια . Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κέδρος και έχει καταπληκτική θέα είτε στην παραλία της Τριόπετρας προς το Νότο , είτε ανατολικά και δυτικά στον κάμπο της Μεσαράς . Στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι της Αναλήψεως και ένα υπό ανέγερση αιολικό πάρκο .Οι επιβλητικές σε όγκο και ύψος ανεμογεννήτριες έπαιζαν στην κυριολεξία «κρυφτό» μαζί μας. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό μια ανεμογεννήτρια ύψους περίπου 40- 50 μ να εμφανίζεται από το πουθενά ξαφνικά μπροστά σου και έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα να κρύβεται και πάλι μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Επίσης όμως εντυπωσιακό ήταν να βλέπεις απέναντι ,το όρος Κέδρος να «αιμορραγεί» σε κάθε πτυχή του και να αφήνει να κυλήσει γάργαρο νερό από τα σωθικά του . Οι βροχές των τελευταίων ημερών και η σύσταση του εδάφους δημιούργησαν πλήθος μικρών και μεγάλων καταρρακτών .Ας ελπίσουμε σε μελλοντική επίσκεψή μας στο βουνό αυτό να μπορέσουμε να τους θαυμάσουμε από κοντά.

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018
Φαράγγι & Δρόμος Κουδουμά
Αναχώρηση: 07:30
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
Αζιλακόδασος
Αναχώρηση: 07:00
Κυριακή, 06 Μαΐου 2018
Ανώγεια-Άγιος Υάκινθος
Αναχώρηση: 07:00
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
Καλά Λιμάνια - Αγιοφάραγγο -Μάρτσαλο
Αναχώρηση: 08:00