Εξορμήσεις

28.06.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Αγιοφάραγγο

Αγιοφάραγγο 27-6-2010

Αν σας ενθουσιάζουν το τραχύ και άγριο τοπίο της κρητικής γης , το περπάτημα ανάμεσα σε αρωματικά φυτά και  πικροδάφνες, οι μικρές και πεντακάθαρες παραλίες τότε πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε το Αγιοφάραγγο .

Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται νότια της Μονής Οδηγήτριας και καταλήγει το Νότιο Κρητικό Πέλαγος σε μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία . Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του φαραγγιού υψώνονται δεξιά κι αριστερά τεράστια κάθετα βράχια στα οποία υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες σπηλιές .

Το δύσβατο της περιοχής , η μεγάλη απόσταση από κατοικημένη περιοχή και η παρουσία των φυσικών σπηλιών έκαναν το Αγιοφάραγγο ένα από τα πρώτα κέντρα ασκητικού βίου όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κρήτης . Εξάλλου και η ίδια η ονομασία του φαραγγιού « Αγιοφάραγγο» δηλώνει την ιερότητα του χώρου . Λίγο πριν την έξοδο στην παραλία βρίσκεται ο ναός του Αγ. Αντωνίου του 14ου αιώνα όπου υπήρξε και το κέντρο του ασκητισμού της περιοχής .

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ