Εξορμήσεις

25.04.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Φαράγγι Πλατανιών

Φαράγγι Πλατανιών . Πήρε το όνομά του από το μικρό χωριό «Πλατάνια» στο Αμάρι του Ν.Ρεθύμνης από το οποίο ξεκινάει το μονοπάτι του . Από αυτό το μικρό  αλλά πολύ φιλόξενο χωριό ξεκινήσαμε 32 ορειβάτες την Κυριακή 25 Απριλίου για να καταλήξουμε μετά από περίπου 2 ώρες πεζοπορίας σε άριστα σηματοδοτημένο μονοπάτι στο σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου . Νέα ορειβασία για το Σύλλογό μας η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πανέμορφο τοπίο με αιωνόβιες ελιές , πρίνους και πεύκα που συμβιώνουν αρμονικά σε όλη τη διαδρομή.Η περιοχή του φαραγγιού των Πλατανιών είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, είναι ζώνη προστασίας της ορνιθοπανίδας (SPA) καθώς και καταφύγιο άγριας ζωής.

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ