Εξορμήσεις

26.09.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Κόκκινη Άμμος

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 και ο Ε.Ο.Σ Μοιρών επισκέφθηκε την παραλία της Κόκκινης Άμμου .Με αφετηρία τα Μάταλα αρκούν δέκα λεπτά ανηφορικής πορείας και άλλα τόσα κατηφορικής για να βρεθείς στην καταπληκτική αυτή παραλία . Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθείτε ! Οι ενημερωτικές πινακίδες (υπερβολικά πολλές !!!! )δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να αποκλίνετε του προορισμού σας .

Η παραλία πήρε το όνομά της από το σκούρο , καφεκόκκινο χρώμα της άμμου .Όμορφη και απομονωμένη με καθαρά κρυστάλλινα νερά σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τα Μάταλα . Θεωρείται παραλία γυμνιστών. ( τώρα τελευταία λουόμενοι με μαγιό κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους )

Πριν λίγα χρόνια είχε προταθεί από το ταξιδιωτικό κανάλι Travel Channel ως η 3η καλύτερη παραλία γυμνιστών στον κόσμο !!!

Το κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά αναζωογόνησε σώμα και πνεύμα .Αξίζει να αναζητήσετε και να φωτογραφήσετε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γάλλου καλλιτέχνη ο οποίος άοκνα σμίλεψε τους βράχους της παραλίας . Αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο πήραμε το δρόμο της επιστροφής . Στην κορυφή του υψώματος ακολουθήσαμε δεξιά ένα μικρό αλλά ευδιάκριτο μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε στις αλυκές .Λίγα λεπτά αργότερα αντικρίζαμε μια πανοραμική όψη του κόλπου των Ματάλων .

Αξίζει να περπατήσετε το πολύ όμορφο αυτό μέρος όχι μόνο για την παραλία του . Στην περιοχή υπάρχουν σπηλιές αρκετές από τις οποίες κατοικούνται το καλοκαίρι .Και αν είστε προσεκτικοί , σίγουρα θα παρατηρήσετε πληθώρα απολιθωμάτων που μαρτυρούν την αέναη μετακίνηση του φλοιού της γης .

Καλοκαίρι είναι και δε θα περάσει !

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Αναχώρηση: 18:00
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
Βορίζα - Βαλσαμόνερο -Σανίδα - Μαγαρικάρι
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
Αναχώρηση: 13:00
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
Κουδούνι από το μητάτο των Καψάληδων .
Αναχώρηση: 08:00