Εξορμήσεις

13.09.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - 30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση


30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση στο Ασκύφου Χανίων

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ε.Ο.Σ Χανίων για την άψογη διοργάνωση της 30ης Παγκρήτιας Ορειβατικής που έλαβε χώρα στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Σεπτεμβρίου γιορτάζοντας παράλληλα τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του .

Η κατασκήνωση και διανυκτέρευση των ορειβατών έγινε στο μικρό οροπέδιο Λαχανά 1.050 μ. υψόμετρο -πάνω από το Ασκύφου- όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αι-Γιώργη του Μεθυστή .Μετά από σύντομους χαιρετισμούς των διοργανωτών , εκπροσώπων της ομοσπονδίας και των Συλλόγων προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα-δείπνο σε συνεργασία με την Κοινωφελή Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Σφακίων. Ο χορός και το τραγούδι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου αρκετούς ορειβάτες τους ξύπνησε το κάλεσμα της καμπάνας της μικρής εκκλησίας του Αι-Γιώργη του Μεθυστή . Ακολούθησε πρωινό και στη συνέχεια ανάβαση στην κορυφή του Μέγα Όρους 1.181 μ . απ'όπου απολαύσαμε την καταπληκτική θέα των Λευκών Ορέων και του οροπεδίου του Ασκύφου .

Συγχαρητήρια και πάλι στον Ε.Ο.Σ Χανίων !

Του χρόνου την εκδήλωση ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο Ε.Ο.Σ Ρεθύμνου . Να είμαστε όλοι εκεί .

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022
Βαλσαμόνερο- Σανίδα - Μαγαρικάρι
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022
ΚΟΡΦΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙ
Αναχώρηση: 08:00
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022
ΖΟΥΡΒΑ ΤΡΟΜΑΡΙΣΑ
Αναχώρηση: 07:00
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022
ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ
Αναχώρηση: 12:00