Εξορμήσεις

01.06.2010
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - Φαράγγι Αγ.Νικολάου - Δάσος Ρούβα

Φαράγγι Αγίου Νικολάου - Δάσος Ρούβα . Μία από τις καλύτερες διαδρομές για να ξεκινήσει κανείς πεζοπορία - ορειβασία . Εύκολη και όμορφη ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις όποια εποχή κι αν την πραγματοποιήσεις.

Την Κυριακή 30-5-2010 ο Ε.Ο.Σ Μοιρών με τη συμμετοχή παιδιών από σχολεία της περιοχής μας και συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού Μοιρών ( τους ευχαριστούμε από καρδιάς ) διασχίσαμε το πανέμορφο αυτό φαράγγι το οποίο ξεκινάει από το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου και μετά από περίπου 4 χμ. καταλήγει στο δάσος του Ρούβα.Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα καθώς και οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

Το δάσος του Ρούβα θεωρείται το μεγαλύτερο σε έκταση πρινόδασος της Ελλάδας και καταλαμβάνει περίπου 30.000 στρέμματα. Εκτός των πρίνων φύονται και άλλα είδη τυπικά της κρητικής χλωρίδας όπως : ασφένταμος , πλατάνια , πεύκο ,κυπαρίσσι κ.ά

Κείμενο & φωτογραφίες : Μανώλης Ντρετάκης

 

Φωτογραφίες


Σχετκά με τον Ε.Ο.Σ.Μ.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 08.08.88

Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Η ορειβασία – πεζοπορία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Μέσα από την ορειβασία δεν καλλιεργείται το ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Το αίσθημα όμως της νίκης αναπληρώνεται από τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνει ο ορειβάτης, δίπλα στη φύση. Δεν είναι μόνο η χαρά της κατάκτησης της κορυφής, αλλά το «ταξίδι» προς την κορυφή, η παρέα και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ορειβατών. Εικόνες και συναισθήματα που χαράσσονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή τους.

Πρόγραμμα εκδρομών

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ